KIDS

ZOMER

VAKANTIEWEEK

2024

De Vakantieweek valt dit jaar van 13 t/m 16 augustus. En omdat de vakanties vroeg beginnen is het nu al weer mogelijk om je aan te melden. 


Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 


Elk kind verdient een kans om te groeien, ook als er thuis minder geld is. Daarom is er Stichting Leergeld!

Met het nieuwe schoolseizoen in volle gang kan het voor sommige ouders lastig zijn om schoolspullen te kopen voor hun kinderen. Gelukkig staat Leergeld Nederland klaar om te helpen! Neem bijvoorbeeld Zofia, die een nieuwe fiets kreeg: "Nu ik dankzij Leergeld een fiets heb gekregen, kan ik makkelijker overal naar toe. Dit vind ik tof", vertelt Zofia.

Stichting Leergeld helpt bijvoorbeeld bij het kopen van laptops, rekenmachines en fietsen, en zorgt ervoor dat kinderen mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Wil jij ook een goede start van het nieuwe schooljaar? Ouders en verzorgers kunnen hulp aanvragen voor activiteiten of producten op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Meer informatie vind je hier:https://leergeldboxtel.nl/ouderinfo

27 juni

Dankzij de enorme inzet van de dames van Les Belles Amies heeft voorzitter Arjen Witteveen van Stichting Leergeld in bijzijn van Jos Hermans penningmeester uit handen van hun president Brechtje Klein een cheque in ontvangst mogen nemen met het fantastische bedrag van € 9.500,- als opbrengst van de onlangs gehouden -Proeftuin- bij SintLucas.

Dames heel erg bedankt en we gaan er weer mooie activiteiten mee doen voor "onze kinderen". BEDANKT!

Leergeld vult leemte ouderbijdragen

 

Van het geld dat de vrijwillige ouderbijdrage oplevert, organiseren scholen uitjes als excursies, sportdagen en reisjes. Maar voor sommige ouders is zo’n bedrag niet te betalen. Stichting Leergeld Boxtel kan uitkomst bieden. Met de gemeente Boxtel zorgt zij dat scholen ook voor kinderen van minima geld ontvangen.

In 2021 is wettelijk vastgelegd dat kinderen altijd mee mogen doen met schoolactiviteiten, ook als er geen bijdrage voor hen is gedaan. Dat betekent echter extra kosten voor de scholen. Want een uitje moet voor elke leerling betaald worden, terwijl niet iedere ouder de portemonnee trekt, omdat ze het geld simpelweg niet kunnen missen. En dus moeten de scholen uit eigen middelen putten. Zeker onderwijsinstellingen met veel leerlingen uit gezinnen met een smalle beurs merken dit. 


ONGELIJKHEID


Arjen Witteveen, voorzitter van stichting Leergeld Boxtel: ,,De wet is bedoeld om ongelijkheid te verminderen. Maar in de praktijk groeit juist het verschil tussen scholen.” In een villawijk ontvangt een onderwijsinstelling naar alle waarschijnlijkheid van meer ouders geld dan in een minder draagkrachtige buurt en kan dus meer en duurdere activiteiten op touw zetten. 

Overigens is het de vraag hoe lang de vrijwillige ouderbijdrage nog bestaat. Eerder dit jaar schreven schreven meerdere onderwijsorganisaties gezamenlijk een brief aan de Tweede Kamer met het verzoek deze af te schaffen. Die zorgt volgens de briefschrijvers voor een groeiende ongelijkheid tussen scholen, precies wat stichting Leergeld ook vindt. Zij willen dat de overheid een klein bedrag per leerling betaalt, zodat scholen extra activiteiten kunnen blijven organiseren.
In Boxtel toonde de Prinses Amaliaschool zich al meermalen voorstander van het afschaffen van de vrijwillige bijdrage. Leerlingen, ouderraad en docenten hielden verschillende acties om geld in te zamelen en zo zelf reisjes, sportdagen en dergelijke te bekostigen.

Vooralsnog is er van afschaffing van de vrijwillige ouderbijdrage echter nog geen sprake en helpt stichting Leergeld waar nodig.


VIJFTIG EURO


Witteveen: ,,Wij bieden in samenspraak met de gemeente Boxtel ondersteuning. Als ouders zich bij ons aanmelden, checken wij of een gezin binnen onze doelgroep valt. Als dat zo is, melden we dat bij de gemeente. Zij betaalt vervolgens vijftig euro voor een kind aan een school. Wij leggen daar nog een bedrag bij.”

Witteveen roept ouders op hun schroom overboord te zetten en bij Leergeld aan de bel te trekken als ze in aanmerking denken te komen voor de financiële steun. ,,Ik vermoed dat we nog veel meer mensen zouden kunnen helpen dan we nu doen. Mensen bereiken is een uitdaging en hen ertoe te bewegen naar ons te komen, ook. Het lukt ook niet iedereen om zo’n online formulier in te vullen.”

Informatie in meer talen aanbieden, kan helpen om gezinnen met een niet-Nederlandse achtergrond eenvoudiger te bereiken. Witteveen: ,,Ja, een flyer in het Nederlands en Engels bijvoorbeeld. Veel mensen beheersen naast hun moedertaal wat Engels.”


DONATIES


Stichting Leergeld beschikt in ieder geval over voldoende vrijwilligers om extra aanvragen te beoordelen. Witteveen: ,,En de Boxtelse samenleving draagt ons een warm hart toe. We ontvangen gelukkig regelmatig donaties. Ook de samenwerking met de gemeente verloopt soepel.”


Bron: Brabants Centrum

Zondag 25 juni in de middag houdt Beach Break speciaal een festival voor kinderen inclusief spraakmakende optredens en dj-workshops voor de jeugd

Voor het eerst organiseert Beach Break het Kids Festival op zondag 25 juni bij De Langspier. Een unicum voor Boxtel. Het festijn is gericht op het jongste publiek en kant een bomvol programma met dj-workshops, optredens en activiteiten. Onder ander de TikTok-bekendheid Joyliana is gestrikt voor het optreden.

Wij hebben afspraken gemaakt met Beach Break zodat onze doelgroep er gratis naar toe kan. Stichting Leergeld Boxtel betaald namelijk het entreegeld voor de kinderen, daar hoort ook ranja en snoepjes bij. Ouders zijn gratis welkom. Zij dienen consumpties wel af te rekenen, maar om daarin tegenmoet te komen bieden wij als Leergeld ook 3 consumptiebonnen aan. Meld je daarom snel aan want het is al binnenkort. Zodra je aangemeld bent bellen we even met je en dan kunnen je kinderen een heerlijk dagje bij Beach Break beleven. Vermeld wel even erbij dat het om Beach Break Boxtel gaat, dan nemen we die aanvraag met spoed in behandeling.Klik hier voor de aanvraag: https://www.leergeldboxtel.nl/aanvraag

 

Johan Bakker heeft o.a. voor zijn activiteiten als intermediair bij Stichting Leergeld Boxtel een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij gaat bij gezinnen op bezoek en rapporteert naar de coördinator.

Op zondag 16 april 2023 eindelijk weer het concert van The Star Company!! Dit keer in De Rots in Boxtel!

Kaarten volwassen € 10,- en kinderen € 7,50

Wil je de goede doelen steunen koop dan de VIP-Kaart.

Bestel via ingeving@hotmail.com

Of via 0621240063

The Star Company Leergeld Boxtel Voedselbank Boxtel, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode Roel Jongenelen Inge Augustina

We waren op het juiste moment bij Vincentius, er werden cheques uitgereikt en wij mochten er een in ontvangst nemen van € 2.500,00.

Fantastisch!!

Hier kunnen we als Stichting Leergeld weer veel kinderen mee vooruit helpen.

10maart

 

Bij zijn afscheid, verleden jaar, als directeur van het Baanderherencollege maakte Jan-Willem van den Berg kenbaar

graag een bedrag aan Stichting Leergeld Boxtel te willen schenken.

Daar werd goed gehoor aan gegeven met als resultaat dat we een cheque van € 750,00 in ontvangst mochten nemen.

Waarvoor onze hartelijke dank.

3 april


MEP


j.l. zondag rende het team JO14-2 van hockeyclub MEP vanuit België (Postel) naar Nederland(Boxtel). Een afstand van ruim 40 km en dat allemaal voor Stichting Leergeld Boxtel. De hockeyers houden de sponsorloop in het kader van MEP maatschappelijk. De sponsorloop bracht  het fantastische bedrag op van € 2.383,35 en via overige sponsors 50 pennen een cheque van       € 215,00 Geweldige prestage, hiermee kunnen we weer veel jongeren helpen!!!

Het hele team gaat samen vanaf België hardlopen naar de Markt in Boxtel.

#Hetlevendraaitnietalleenommij #Teamwork #Sportenisgezond #Doeietsvooreenander

Hoe kunt U een van de lopers sponsoren?

1.Gelddonatie

2.School-, sport- en/of spelmaterialen voor kinderen

Alle donaties gaan naar Stichting Leergeld Boxtel en mocht er nu iets gedoneerd worden wat zij niet kunnen gebruiken, dan gaat het naar de voedselbank in Boxtel of de Vincentius stichting.

Oftewel… het komt altijd goed terecht bij iemand die het kan gebruiken.